Sportul românesc este în pioneze, sau cel puțin asta ne spun statisticile, cele câteva date concrete la care ne putem raporta în momentul de față. Conform datelor Eurostat, rata participării sportive la populația în vârstă de 15 ani sau peste este de 6,3%, cea mai slabă din Europa, comparativ cu media europeană de 44,3% sau cu unele țări avansate, unde întâlnim o participare de peste 75%, cum este cazul în Danemarca.
Ziua Copilului va fi sărbătorită de peste 500 de copii prin rugby, în cadrul a patru unități de învățământ sucevene.În perioada 31.05.2022 – 07.06.2022, se vor desfășura patru turnee de rugby tag în cadrul proiectului Mini rugby pentru toți, implementat de Fundația Te Aud România și susținut de Federația Română de Rugby, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Suceava și Inspectoratul Școlar Județean Suceava.
Proiectul Mini rugby pentru toți promovează în cadrul unităților de învățământ din județul Suceava, încă din toamna anului trecut, conceptul rugbistic și valorile pe care acest sport pe promovează, într-un proiect dedicat educației non-formale outdoor, adresat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani.
Inspectoratul Școlar Județean Suceava se alătură proiectului Mini rugby pentru toți, implementat de Fundația Te Aud România. Este cunoscut faptul că rugby-ul ocupă un loc de cinste în rândul sporturilor frumos dezvoltate la nivelul județului Suceava.
Apărut în urma cu minimum cincizeci de ani în județ, acesta continuă să se dezvolte armonios și datorită comunităților pe care acest sport reușește să le construiască în jurul său.
28th February 2022, Dorset, England. A 10-year-old boy named Luca returned home from school, having discussed about the armed conflict in Ukraine that had recently started. Instead of doing his homework, Luca grabbed a napkin and imagined himself in the shoes of a Ukrainian child.
– Mummy, mummy, we have to do something to help them! Said Luca, as he handed over the composition to his mum.
Those words turned Grace, Luca’s mom, into an army general, with a mission to develop a response to her son’s request.
Sâmbătă, 16 aprilie 2022, Clubul Sportiv Școlar Gura Humorului a organizat, în parteneriat cu
Fundația Te Aud România și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret a județului Suceava, prima ediție a turneului internațional de înot Cupa Primăverii.
Pentru unitatea şcolară Bogata, parte a Şcolii Gimnaziale nr. 3 Baia, judeţul Suceava, ziua educaţiei financiare, 11 Aprilie 2022, a fost marcată chiar de un atelier de educaţie financiară Şcoala de Bani pentru micii elevi ai şcolii.
În perioada Aprilie - Iunie 2022, şapte şcoli din judeţul Suceava şi unităţile arondate vor beneficia de ateliere de educaţie financiară oferite de Banca Comercială Română, în cadrul proiectului Mini Rugby pentru toţi, dezvoltat şi implementat de Fundaţia Te Aud România.
În perioada Aprilie 2022 – Februarie 2023, Fundația Te Aud România va derula proiectul Orientare profesională în mediul rural, finanțat prin granturile oferite de către Fundația Nouă Ne Pasă.
Campania vine în sprijinul a 700 de elevi de clasele VII și VIII, preponderent din mediul rural sucevean, pentru a-i sprijini să se cunoască mai bine pe ei înșiși și să își aleagă corect profilul liceului la care își vor continua formarea.
Copiii ucraineni nu trec doar printr-o traumă mai mare decât ne putem imagina de la distanță. Odată cu fuga de război, ei au fost scoși brusc din mediul lor, fiind lipsiți de activități pentru vârstele lor și de accesul la educație.
Proiectul, dezvoltat și implementat de Fundația Te Aud România, sponsorizat de Banca Comercială Română și DHL Express România, susține anual un număr de 40 de tineri sportivi să își dezvolte abilitățile la cel mai înalt nivel, atât pe terenul de rugby, cât și în afara acestuia.
Programul „Pași spre viitor” desfășurat de Fundația Te Aud România s-a reîntors în școlile din oraș pentru ca tinerii din Gura Humorului să beneficieze de evaluări vocaționale, dar și diferite tehnici de autocunoaștere, alături de psihologul Daniela Ștefănescu.
Evaluarea şi testarea vocaţională sunt puncte importante de plecare în dezvoltarea oricărui copil şi tânăr în zilele noastre, de aceea ne bucurăm de susținerea profesorilor, directorilor și consilierilor educaționali care ne-au invitat în sălile de clase, pentru a discuta cu acești tineri.
Marius Matache: „Folk-ul și rugby-ul nu sunt chiar pentru masele largi, trebuie să lupte pentru supraviețuire, dar sunt două comunități foarte speciale, care pun pasiune în ceea ce fac”
După cum am anunțat deja, programul „Pași spre viitor” desfășurat de Fundația Te Aud România se reîntoarce în școlile din oraș pentru ca tinerii din Gura Humorului să beneficieze de evaluări vocaționale, dar și diferite tehnici de autocunoaștere.
Evaluarea şi testarea vocaţională sunt puncte importante de plecare în dezvoltarea oricărui copil şi tânăr în zilele noastre, de aceea ne bucurăm de susținerea profesorilor, directorilor și consilierilor educaționali care ne-au invitat în sălile de clase, pentru a discuta cu acești tineri.
Programul „Pași spre viitor” desfășurat de Fundația Te Aud România se reîntoarce în școlile din oraș pentru ca tinerii din Gura Humorului să beneficieze de evaluări vocaționale, dar și diferite tehnici de autocunoaștere.
Evaluarea şi testarea vocaţională sunt puncte importante de plecare în dezvoltarea oricărui copil şi tânăr în zilele noastre, de aceea ne bucurăm de susținerea profesorilor și consilierilor educaționali care ne-au invitat în sălile de clase, pentru a discuta cu acești tineri.
Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.” – Nelson Mandela
According to The United Nations Convention on the Rights of the Child, education is a legal right of every child.
Education helps eradicate poverty and hunger. It gives people a better chance at life.
„Pandemia de Covid-19 a scos foarte mult la iveală disparitățile curente ale României și asta subliniază necesitatea consolidării mediului civic românesc. Din păcate, nu există o baghetă magică pentru a rezolva această problemă. Însă ce știm sigur până în momentul de față este că sportul poate fi folosit ca unealtă conștientă și intenționată pentru a rezolva varii probleme sociale.Abandonul școlar, părăsirea timpurie a școlii, inegalitățile de șanse, săracia, excluziunea socială pot fi rezolvate prin educația non-formală sportivă, cu accent aparte pe beneficiar, nevoile specifice individuale și dezvoltarea de soft skills care lipsește cu desăvârșire în termeni practici din sistemul educațional formal românesc”
“Echipa din Europa de Est a fost formată din jucători din Cehia, Serbia și Ungaria și au luptat pentru a ajuta Fundația Te Aud România din Gura Humorului, județul Suceava. Banii donați vor fi folosiți în dezvoltarea unui program de terapie pentru cei 300 de orfani și copii defavorizați din cadrul fundației, cu scopul de a-i ajuta să își îmbunătățească încrederea, performanțele sociale și școlare și să se integreze mai ușor în societate.”
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.