Începând cu data de 01 septembrie 2023 și până la 31 iunie 2024, organizația humoreană Te Aud România implementează proiectul Edusport for all, alături de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, cu scopul principal de a promova rolul sportului de masă în comunitate și de a crește impactul social al acestuia în rândul actorilor sportivi implicați la firul ierbii.
„Rugby pentru toţi”, cel mai complex program de educaţie non-formală prin sport, îşi va continua parcursul şi în anul şcolar 2023/2024, sub coordonarea directă şi implementarea Fundaţiei Te Aud România.
Fundația Te Aud România a derulat, în perioada aprilie-iulie 2023, Proiectul „Pași spre Incluziune”, care a inclus o serie de activități de integrare în comunitatea suceveană a copiilor ucraineni refugiați pe teritoriul țării noastre. La nivelul județului Suceava, s-au implementat 36 de activități sportive, 12 activități de dezvoltare a competențelor lingvistice, șase ateliere de educație nonformală și un Festival de Incluziune și Sport (timp de două zile) pentru copii ucraineni refugiați.
În zilele de 15 și 16 iunie, orașul Gura Humorului va fi gazda Festivalului de Incluziune și Sport, organizat pe stadionul Tineretului și în parcul Ariniș. Festivalul aduce împreună comunitatea locală și refugiați ucrainieni, pentru a promova incluziunea și a încuraja activitatea fizică.
Festivalul de Incluziune și Sport este o inițiativă creată cu scopul de a oferi oportunități egale de participare în activități sportive și recreative, gândit ca o formă de dialog intercultural prin sport. Evenimentul este organizat de Fundația Te Aud România în cadrul proiectului „Pași spre incluziune” și implementat cu ajutorul Primăriei Gura Humorului.
Fundaţia Te Aud România începe un model practic de incluziune a copiilor refugiaţi ucraineni pe teritoriul judeţului Suceava. În perioada 01 aprilie 2023 - 31 iulie 2023, Fundaţia Te Aud România derulează o intervenţie de integrare în comunitatea suceveană a copiilor refugiaţi ucraineni pe teritoriul ţării noastre.
Sistemul Daibau a consolidat o bază de date de peste 16 000 de firme de construcții și întreprinderi individuale. Ca parte din proiectul lor, „Faptele bune creeaza eroi”, Daibau au inclus Fundația Te Aud România pe lista lor de ONG-uri prin care își încurajează clienții să ne susțină.
Fundația Te Aud România desfășoară proiectul Leadership Together, în parteneriat cu organizația globală Beyond Sport, care vizează ca persoanele implicate în activități sportive să primească uneltele și informațiile necesare pentru a promova rolul sportului în societate și a întări puterea acestuia de a rezolva numeroase probleme sociale.
Ideile bune, ca și veștile bune, circulă repede. Dorința unui cadru didactic din comuna Cornu Luncii s-a transformat în realitate, după ce propunerile lui au avut ecou în rândul colegilor, direcțiunii și a unei făuritoare de bine. Mihai Coca avea un plan mai vechi și spera ca și elevii Școlii Gimnaziale ”Ieremia Valahul” din Sasca Mare să aibă un laborator de informatică.
Gabriela Popescu este un economist convertit în fundraiser pentru copiii și tinerii pasionați de rugby din Gura Humorului și din Suceava.
Gabriela Popescu, humoreancă de origine, s-a format ca broker în Londra, iar când a decis să rămână în România, a făcut-o înființând fundația Te Aud Romania, prin care reușește să susțină mai mult de 40 de copii, care provin din medii vulnerabile și care își doresc educație, sport și dezvoltare, în programul Rugby pentru toți, dedicat copiilor de la 7 ani, până la vârsta adolescenței.
Pe parcursul a trei luni de zile, în perioada septembrie-noiembrie 2022, la nivelul județului Suceava s-au implementat 15 ateliere non-formale pentru copiii refugiați ucrainieni, 8 sesiuni de consiliere de grup pentru mamele ce fug din calea războiului, 7 sesiuni de grup mame-copii, dar și trei tabere de integrare, în programul ,,Integrare fără frontiere”, implementat de Fundația Te Aud România și sprijinit de Fundația United Way.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava a sărbătorit vineri, 25 noiembrie 2022, într-un cadru festiv, cu peste 150 de persoane prezente, împlinirea a 25 de ani de la înființare, prilej cu care s-a lansat volumul „Protecția socială - între pandemie și război”, un altfel de raport de activitate, după cum a apreciat fondatoarea Fundației Te Aud România, Gabriela Popescu, care a dezvoltat acest proiect, în parteneriat cu DGASPC Suceava și implementat cu sprijinul Consiliului Județean Suceava.
În weekend a fost lansat, la București, „Ghidul Sport pentru Schimbare – Rugby pentru Toti, ghid practic de implementare de la idee la un program complet și complex”, semnat de Gabriela Popescu, președintele clubului RC Gura Humorului și al Fundației Te aud România.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.