0040 330 56 24 76
  • English
  • Română

TE AUD ROMANIA

Sportul românesc – cursă spre performanță sau impact social?

Sportul românesc este în pioneze, sau cel puțin asta ne spun statisticile, cele câteva date concrete la care ne putem raporta în momentul de față. Conform datelor Eurostat, rata participării sportive la populația în vârstă de 15 ani sau peste este de 6,3%, cea mai slabă din Europa, comparativ cu media europeană de 44,3% sau cu unele țări avansate, unde întâlnim o participare de peste 75%, cum este cazul în Danemarca.

Mai multe

Gabriela Popescu, președinta Rugby Club Gura Humorului, o activistă dăruită pentru dezvoltarea și educația copiilor și tinerilor prin sport, a introdus managementul englezesc la Gura Humorului

Mai multe

Ce inseamnă schimbarea socială prin sport și cum am gândit noi întregul fenomen al rugby-ului la Gura Humorului a fost documentat de echipa TVR, pentru emisiunea Secolul 22: Kalopsia

Mai multe

Ziua Copilului, sărbătorită de peste 500 de copii prin rugby, în cadrul a patru unităși de învățământ sucevene

Ziua Copilului va fi sărbătorită de peste 500 de copii prin rugby, în cadrul a patru unități de învățământ sucevene.În perioada 31.05.2022 – 07.06.2022, se vor desfășura patru turnee de rugby tag în cadrul proiectului Mini rugby pentru toți, implementat de Fundația Te Aud România și susținut de Federația Română de Rugby, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Suceava și Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

Proiectul Mini rugby pentru toți promovează în cadrul unităților de învățământ din județul Suceava, încă din toamna anului trecut, conceptul rugbistic și valorile pe care acest sport pe promovează, într-un proiect dedicat educației non-formale outdoor, adresat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani.

Mai multe

Inspectoratul Școlar județean se alătură programului Mini Rugby pentru Toți

Inspectoratul Școlar Județean Suceava se alătură proiectului Mini rugby pentru toți, implementat de Fundația Te Aud România. Este cunoscut faptul că rugby-ul ocupă un loc de cinste în rândul sporturilor frumos dezvoltate la nivelul județului Suceava.

Apărut în urma cu minimum cincizeci de ani în județ, acesta continuă să se dezvolte armonios și datorită comunităților pe care acest sport reușește să le construiască în jurul său.

Mai multe

Packed with Hope

28th February 2022, Dorset, England. A 10-year-old boy named Luca returned home from school, having discussed about the armed conflict in Ukraine that had recently started. Instead of doing his homework, Luca grabbed a napkin and imagined himself in the shoes of a Ukrainian child.

– Mummy, mummy, we have to do something to help them! Said Luca, as he handed over the composition to his mum.

Those words turned Grace, Luca’s mom, into an army general, with a mission to develop a response to her son’s request.

Mai multe

Peste 100 de copii de la mai multe cubluri sportive din țară au participat la un eveniment de integrare a sportivilor ucrainieni la Gura Humorului

Sâmbătă, 16 aprilie 2022, Clubul Sportiv Școlar Gura Humorului a organizat, în parteneriat cu Fundația Te Aud România și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret a județului Suceava, prima ediție a turneului internațional de înot Cupa Primăverii.

Mai multe

Ne-am auzit la Televiziunea Intermedia cu noutăți și povești despre proiectele desfășurate de Te Aud România și despre rugby, desigur.

Mai multe

Thousands of backpacks filled with books and essentials for Ukrainian children have been delivered by two UK independent publishers.

Mai multe

Sute de elevi din judeţul Suceava vor beneficia în următoarele luni de educaţie financiară

Pentru unitatea şcolară Bogata, parte a Şcolii Gimnaziale nr. 3 Baia, judeţul Suceava, ziua educaţiei financiare, 11 Aprilie 2022, a fost marcată chiar de un atelier de educaţie financiară Şcoala de Bani pentru micii elevi ai şcolii.

În perioada Aprilie - Iunie 2022, şapte şcoli din judeţul Suceava şi unităţile arondate vor beneficia de ateliere de educaţie financiară oferite de Banca Comercială Română, în cadrul proiectului Mini Rugby pentru toţi, dezvoltat şi implementat de Fundaţia Te Aud România.

Mai multe

Fundația Te Aud România lansează proiectul „Orientare profesională în mediul rural” | Suceava News Online (svnews.ro)

În perioada Aprilie 2022 – Februarie 2023, Fundația Te Aud România va derula proiectul Orientare profesională în mediul rural, finanțat prin granturile oferite de către Fundația Nouă Ne Pasă.

Campania vine în sprijinul a 700 de elevi de clasele VII și VIII, preponderent din mediul rural sucevean, pentru a-i sprijini să se cunoască mai bine pe ei înșiși și să își aleagă corect profilul liceului la care își vor continua formarea.

Mai multe

Am povestit la Televiziunea Intermedia Suceava câteva lucruri despre cum am devenit asociație suport pentru refugiații ucrainieni.

Mai multe

[Alături de Ucraina] Gabriela Popescu: Nu am mai văzut atâta durere, frică, incertitudine la un loc niciodată și recunosc că îmi este greu să-i fac față și să nu mă las răpusă de durerea acestor oameni

Copiii ucraineni nu trec doar printr-o traumă mai mare decât ne putem imagina de la distanță. Odată cu fuga de război, ei au fost scoși brusc din mediul lor, fiind lipsiți de activități pentru vârstele lor și de accesul la educație.

Mai multe

Tinerii din cadrul programului Rugby pentru toți beneficiază de Ateliere de educație financiară

Proiectul, dezvoltat și implementat de Fundația Te Aud România, sponsorizat de Banca Comercială Română și DHL Express România, susține anual un număr de 40 de tineri sportivi să își dezvolte abilitățile la cel mai înalt nivel, atât pe terenul de rugby, cât și în afara acestuia.

Mai multe

Psiholog Daniela Ștefănescu: „ Social media a devenit un furnizor extrem de important de validări sau invalidări, ceea ce îi face pe adolescenți vulnerabili.”

Programul „Pași spre viitor” desfășurat de Fundația Te Aud România s-a reîntors în școlile din oraș pentru ca tinerii din Gura Humorului să beneficieze de evaluări vocaționale, dar și diferite tehnici de autocunoaștere, alături de psihologul Daniela Ștefănescu.

Evaluarea şi testarea vocaţională sunt puncte importante de plecare în dezvoltarea oricărui copil şi tânăr în zilele noastre, de aceea ne bucurăm de susținerea profesorilor, directorilor și consilierilor educaționali care ne-au invitat în sălile de clase, pentru a discuta cu acești tineri.

Mai multe

Folk și rugby

Marius Matache: „Folk-ul și rugby-ul nu sunt chiar pentru masele largi, trebuie să lupte pentru supraviețuire, dar sunt două comunități foarte speciale, care pun pasiune în ceea ce fac”

Mai multe

Eniko Lămășanu (Școala Gimnazială Petru Comărnescu, Gura Humorului): “Adolescenții de astăzi nu sunt îngrijorați de ce se va întâmpla, ci sunt aproape siguri că se vor descurca”

După cum am anunțat deja, programul „Pași spre viitor” desfășurat de Fundația Te Aud România se reîntoarce în școlile din oraș pentru ca tinerii din Gura Humorului să beneficieze de evaluări vocaționale, dar și diferite tehnici de autocunoaștere.

Evaluarea şi testarea vocaţională sunt puncte importante de plecare în dezvoltarea oricărui copil şi tânăr în zilele noastre, de aceea ne bucurăm de susținerea profesorilor, directorilor și consilierilor educaționali care ne-au invitat în sălile de clase, pentru a discuta cu acești tineri.

Mai multe

Eugenia Rusu (Școala Gimnazială nr.1, Gura Humorului): „Tinerii din ziua de azi sunt mai inteligenţi, mai dezinhibaţi şi mai creativi decât cei din generaţiile anterioare”

Programul „Pași spre viitor” desfășurat de Fundația Te Aud România se reîntoarce în școlile din oraș pentru ca tinerii din Gura Humorului să beneficieze de evaluări vocaționale, dar și diferite tehnici de autocunoaștere.

Evaluarea şi testarea vocaţională sunt puncte importante de plecare în dezvoltarea oricărui copil şi tânăr în zilele noastre, de aceea ne bucurăm de susținerea profesorilor și consilierilor educaționali care ne-au invitat în sălile de clase, pentru a discuta cu acești tineri.

Mai multe

Rugby Volunteering Opportunity

Are you a gap year student, or a student with a year abroad option, interested in broadening your horizons whilst playing rugby?

Would you like to make the most of your next 6 months or 12 months?

Are you curious about living in beautiful Romania?

Then we have the right opportunity for you!

Mai multe

International Day of Education 2022 – 16 Best Nonprofits For Empowering the World Through Education In 2022 And Beyond

Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.” – Nelson Mandela
According to The United Nations Convention on the Rights of the Child, education is a legal right of every child.
Education helps eradicate poverty and hunger. It gives people a better chance at life.

Mai multe

gamerii

7 ani de activități ai Fundației Te Aud România: 13 proiecte desfășurate și aproximativ 1000 de beneficiari direcți ai programelor în 2021 - PRwave - stiri afaceri, stiri marketing, case studies, stiri PR

„Pandemia de Covid-19 a scos foarte mult la iveală disparitățile curente ale României și asta subliniază necesitatea consolidării mediului civic românesc. Din păcate, nu există o baghetă magică pentru a rezolva această problemă. Însă ce știm sigur până în momentul de față este că sportul poate fi folosit ca unealtă conștientă și intenționată pentru a rezolva varii probleme sociale.Abandonul școlar, părăsirea timpurie a școlii, inegalitățile de șanse, săracia, excluziunea socială pot fi rezolvate prin educația non-formală sportivă, cu accent aparte pe beneficiar, nevoile specifice individuale și dezvoltarea de soft skills care lipsește cu desăvârșire în termeni practici din sistemul educațional formal românesc”

Mai multe

gamerii

Gamerii au donat 15.000 de euro pentru Fundatia Te Aud Romania

“Echipa din Europa de Est a fost formată din jucători din Cehia, Serbia și Ungaria și au luptat pentru a ajuta Fundația Te Aud România din Gura Humorului, județul Suceava. Banii donați vor fi folosiți în dezvoltarea unui program de terapie pentru cei 300 de orfani și copii defavorizați din cadrul fundației, cu scopul de a-i ajuta să își îmbunătățească încrederea, performanțele sociale și școlare și să se integreze mai ușor în societate.”

Mai multe